Čínská policie opět střílela do tibetských mnichů

  Článek

Protesty proti čínské nadvládě Tibetu neustávají. Za zmínku stojí například protesty z prosince roku 2014 v oblasti  S'-čchuan, které následovaly sérii upálení na znamení nesouhlasu s čínskou vládou. Policie začala do pokojného davu pálit, několik mnichů zranila. Použit byl také slzný plyn. Letos v červenci bylo hlášeno zatím poslední upálení, a to v prefektuře Kyegudo. Došlo k němu den poté, co americké ministerstvo zahraničí ústy Johna Kerryho vyzvalo čínskou vládu k dodržování lidských práv v Tibetu a k pokračování dialogu o jeho autonomiii. Himalájská oblast je pod kontrolou čínských autorit od roku 1950, kdy ji "mírově osvobodila" čínská armáda. 

Aktuální petice

  Tibet

Zastavme nedobrovolné vzdělávání tibetských dětí v čínských školách!

Čínská vláda každoročně přemisťuje tisíce nejlepších studentů z tibetských základních škol ve věku od 11 do 15 let z jejich rodných měst do internátních škol v Pekingu a dalších vzdálených provincií studovat v třídách tzv. Tibetských vnitrozemských škol (v originále Neidixizang – 内地西藏班).

Aktuální počet podpisů: 2935

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...