Petice za zastavení všech trestních stíhání proti obráncům práv LGBTI+ lidí vedených pouze kvůli jejich účasti na shromážděních nebo pokojným aktivitám

Tomasz Siemoniak
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji
ul. Stefana Batorego 5

Vážený pane ministře,

důrazně se ohrazuji proti negativním výrokům a aktivitám, které jsou používány k zastrašování LGBTI+ lidí, již se domáhají svých práv.

Každý by se měl cítit svobodně při uplatňování svých základních lidských práv bez obav z pronásledování nebo diskriminace. LGBTI+ lidé mají mít právo na svobodu shromažďování a projevu a upozorňovat na problémy a nerovnosti, kterým čelí.

Vyzývám vás proto, abyste zajistili rovný přístup bez diskriminace ze strany místních orgánů a odpovídající ochranu od strážců zákona pro organizátory*ky a účastníky*ce pokojných shromáždění LGBTI+ lidí.

Vyzývám vás, abyste zajistili, že místní orgány ukončí diskriminační praxi vydávání preventivních zákazů pride průvodů a dalších pokojných shromáždění.

Vyzývám vás k ukončení praxe, při níž strážci zákona rozhánějí s použitím síly pokojná shromáždění pouze na základě nesplnění oznamovací povinnosti nebo z jakéhokoli jiného důvodu, který je považován za nezákonný. Policisté by se měli zdržet použití síly s výjimkou případů, kdy je to nezbytně nutné a v rozsahu nezbytném pro plnění jejich povinností.

Žádám také, abyste zastavili diskriminační praxi profilování LGBTI+ lidí během shromáždění nebo po něm a abyste zahájili disciplinární řízení v případech porušování práv LGBTI+ osob ze strany policistů.

S pozdravem

Celé znění on-line petice v angličtině Zavřít