Nigérie o útoku na školu věděla, armáda ale nezasáhla.

Článek

Zbraně pod kontrolou publikován 18.5.2014

Nigerijské bezpečností síly dostaly varování o útoku na školu nejméně čtyři hodiny před incidentem, přesto mu nedokázaly zabránit. Vojenské velitelství v Maiduguri tak hrubým způsobem zanedbalo ochranu civilistů. Policisté ani na místo nepovolali žádné posily – pravděpodobně ze strachu z dobře organizované a zbraněmi mnohem lépe vybavené radikální skupiny Boko Haram. Nigerijská vláda oznámila, že nepropustí vězněné členy organizace Boko Haram výměnou za unesené studentky.

Aktuální petice

Česká republika

Amnesty vyzývá vládu a parlament: Zpřísněte zbraňovou legislativu v České republice!

Když střelné zbraně skončí v nezodpovědných rukou, může to znamenat katastrofu. České zákony, které regulují získávání zbraní, jsou přesto jedny z nejmírnějších v Evropě. V ČR se za posledních patnáct let odehrály již čtyři masové střelby, a je proto nejvyšší čas, aby se zákonodárci a zákonodárkyně zabývali tím, kdo má přístup ke zbraním a za jakých podmínek. Zatím je tato debata vedena převážně směrem k deregulaci nabývání a držení zbraní. Podepište petici a pojďte to změnit!

Aktuální počet podpisů: 246 Náš cíl: 5000

Podepíšu