Mají si kde hrát? K detenci dětí v ČR.

  Článek

publikován 7.12.2015

V pondělí 7. prosince 2015 od 16:30 v místnosti č. 213 Právnické fakulty UK proběhne přednáška předního odborníka na lidská práva, advokáta JUDr. et Bc. Maroše Matiaška LL.M. zaměřená na problematiku zajišťování rodin s dětmi v České republice.

Zajišťování neboli detence cizinců je v posledních měsících v souvislosti s migrační vlnou častým tématem diskuzí nejen v rovině lidskoprávní, ale i politické. Z pohledu lidských práv i právního řádu ČR je však možná ještě závažnějším problémem zajišťování rodin s nezletilými dětmi. Je taková praxe dlouhodobě udržitelná a oprávněná? Nedochází k porušování mezinárodněprávních dokumentů, jimiž je ČR vázána? Má být s dětmi zacházeno jinak, než s dospělými?

Přijďte se o tomto zajímavém tématu dozvědět více a podebatovat o něm!

Pořádá Pražská univerzitní skupina Amnesty International.

Přidejte se na Facebooku.

Aktuální petice

  Česká republika

Amnesty vyzývá vládu a parlament: Zpřísněte zbraňovou legislativu v České republice!

Když střelné zbraně skončí v nezodpovědných rukou, může to znamenat katastrofu. České zákony, které regulují získávání zbraní, jsou přesto jedny z nejmírnějších v Evropě. V ČR se za posledních patnáct let odehrály již čtyři masové střelby, a je proto nejvyšší čas, aby se zákonodárci a zákonodárkyně zabývali tím, kdo má přístup ke zbraním a za jakých podmínek. Zatím je tato debata vedena převážně směrem k deregulaci nabývání a držení zbraní. Podepište petici a pojďte to změnit!

 

Aktuální počet podpisů: 246 Náš cíl: 5000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...