Obránkyně dětských práv Su Changlan je na svobodě!

  Článek

  Česká republika publikován 27.10.2017

45letá prodemokratická čínská aktivistka Su Changlan, která podpořila prodemokratické protesty v Hongkongu byla po třech letech propuštěna z vězení ze zdravotních důvodů.

Su Changlan a dalších 50 až 70 spoluvězeňkyň se muselo tísnit v cele o velikosti 80 metrů čtverečních s prostorem na spaní jen o něco málo širokým než 50 cm. Nedostatečná lékařské péče, kterou dostávala ve vězení, způsobila prudké zhoršení jejího zdraví. Nyní v důsledku špatného zacházení ve vězení trpí onemocněním srdce, jater a žlučníku.

 

Aktuální petice

  Česká republika

Amnesty vyzývá vládu a parlament: Zpřísněte zbraňovou legislativu v České republice!

Když střelné zbraně skončí v nezodpovědných rukou, může to znamenat katastrofu. České zákony, které regulují získávání zbraní, jsou přesto jedny z nejmírnějších v Evropě. V ČR se za posledních patnáct let odehrály již čtyři masové střelby, a je proto nejvyšší čas, aby se zákonodárci a zákonodárkyně zabývali tím, kdo má přístup ke zbraním a za jakých podmínek. Zatím je tato debata vedena převážně směrem k deregulaci nabývání a držení zbraní. Podepište petici a pojďte to změnit!

 

Aktuální počet podpisů: 246 Náš cíl: 5000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...