© Amnesty International

Podcast Amnesty slaví 100 000 stažení. "Na nevládku slušný."

  Článek

Pozitivní lidskoprávní novinky publikován 24.2.2021

AMNESTYcast slaví rok od svého spuštění více než sto tisíc stažení. Česká pobočka lidskoprávního hnutí Amnesty byla jedna z prvních nevládních organizací u nás, která s podcasty začala.

„Před pár dny jsme překročili stotisícovou hranici stažení. Je to něco, co jsme si před spuštěním našeho podcastu nedovedli představit ani v těch nejoptimističtějších představách,“ říká Erik Bartoš, šéf komunikace a tiskový mluvčí české pobočky hnutí Amnesty. 

AMNESTYcast byl spuštěn v lednu roku 2020. Nová epizoda vychází každý měsíc. Hosty jsou lidé zevnitř hnutí – zaměstnanci, experti a dobrovolníci, ale i externí spolupracovníci. Nejposlouchanějším dílem byla epizoda se studentkou a novinářkou s afghánskými kořeny Fatimou Rahimi, následovaná dílem s šéfem oddělení lidskoprávního vzdělávání v české Amnesty Jiřím Bejčkem. 

„Když jsme podcast před rokem a půl plánovali, tak jsme měli v rámci interního týmu obavy, zda skutečně dokážeme našimi mnohdy smutnými nebo složitými tématy oslovit a zaujmout veřejnost. A po roce fungování se jednoznačně ukazuje, že se nám to daří. Myslím, že více než sto tisíc stažení je na podcast nevládky, s minimálními prostředky na reklamu, celkem slušný výkon.“

Erik Bartoš, Amnesty ČR

 

Na konci loňského roku přišla Amnesty i se silvestrovským speciálem. „Chceme být lidem co nejblíž. Myslím si, že autenticita je pro vztah s posluchači klíčová. Nemáme strach si ze sebe udělat legraci a tak jsme se zkrátka rozhodli publiku na Silvestra pustit naše přeřeky a přešlapy. A úbytek posluchačů to nezpůsobilo, ba naopak,“ dodává. 

AMNESTYcast vzniká interně, přímo v týmu Amnesty. Jeho spuštění inspirovalo k natáčení vlastních podcastů i řadu dalších nevládních organizací. V tomto roce by se tvůrci v některých epizodách rádi zaměřili na letošní dvojité narozeniny Amnesty – výročí 60 let od vzniku hnutí a 30 let od založení české pobočky, která u nás mohla začít působit až po pádu totalitního režimu.

Všechny epizody najdete zde. 

 

Aktuální petice

  Česká republika

Amnesty vyzývá vládu a parlament: Zpřísněte zbraňovou legislativu v České republice!

Když střelné zbraně skončí v nezodpovědných rukou, může to znamenat katastrofu. České zákony, které regulují získávání zbraní, jsou přesto jedny z nejmírnějších v Evropě. V ČR se za posledních patnáct let odehrály již čtyři masové střelby, a je proto nejvyšší čas, aby se zákonodárci a zákonodárkyně zabývali tím, kdo má přístup ke zbraním a za jakých podmínek. Zatím je tato debata vedena převážně směrem k deregulaci nabývání a držení zbraní. Podepište petici a pojďte to změnit!

 

Aktuální počet podpisů: 246 Náš cíl: 5000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...