© Private

Studenti odsouzeni na 16 let

  Článek

Trest smrti   Írán publikován 10.6.2022

V Íránu padl rozsudek v případu studentů Ali Younesiho a Amirhosseina Moradiho.

Íránský soud vyměřil dvěma oceňovaným studentům, kteří již strávili dva roky ve vazbě, trest odnětí svobody v délce 16 let. Informovala o tom agentura Human Rights Activists News Agency (HRANA), provozovaná skupinou íránských obhájců lidských práv.

Ali Younesi a Amirhossein Moradi, studenti teheránské Šarífovy univerzity, byli odsouzeni na základě obvinění z "šíření korupce ohrožující sociální a politické blaho, spiknutí proti režimu a propagandy proti režimu".


Aktuální petice

  Írán

Osmi Íráncům odsouzeným ve vykonstruovaných soudních procesech hrozí trest smrti. Zastaňte se jich podpisem petice

Nejméně osm lidí má být popraveno kvůli tomu, že se v roce 2022 zúčastnili protestů „Woman Life Freedom“. Dalších devět osob bylo v zemi po vykonstruovaných a nespravedlivých procesech v nedávné době popraveno. Íránské úřady závažně porušily právo obžalovaných na spravedlivý proces. Během pobytu za mřížemi byli vězni navíc vystaveni mučení a špatnému zacházení, a to včetně bití, elektrošoků a sexuálního násilí. V souvislosti s právě probíhající vlnou poprav narůstají obavy o životy dalších nespravedlivě odsouzených lidí.

 

Aktuální počet podpisů: 2008 Náš cíl: 4000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...