© Amnesty

Skvělá zpráva: Egyptský novinář na svobodě!

  Článek

Dne 24. dubna byl propuštěn novinář Mohamed Salah, který byl od 26. listopadu 2019 svévolně zadržován bez obvinění a soudu pouze za pokojné uplatňování svých lidských práv.

Přestože v červenci 2020 soud nařídil jeho propuštění v souvislosti s vyšetřováním obvinění z "připojení k teroristické skupině" a "šíření nepravdivých zpráv" v souvislosti s protivládními protesty v březnu 2019, zůstal za mřížemi až do vyšetření podobných nepodložených obvinění z terorismu.

 

Příznivci po celém světě podepisovali petice a posílali dopisy egyptským úřadům s výzvou k okamžitému a bezpodmínečnému propuštění Mohameda Salaha. 

 

Po svém propuštění poslal Mohamed členům a příznivcům Amnesty International tento vzkaz:

 

"Tyto řádky píšu jako svobodný člověk, po dvou letech a pěti měsících strávených ve vězení. Po celou tuto dobu jste mě podporovali všemi možnými prostředky, a vlastně nejen mě, ale i ostatní, kteří byli uvězněni kvůli svým názorům. Děkuji vám všem za neustálou podporu a urgentní akce za mou svobodu. Byli jste pro nás hlasem, který pronikl až do vězení a prosím vás, abyste pokračovali ve své čestné a poctivé práci pro svobodu každého člověka, zejména vězňů svědomí."

 

Propuštění politických vězňů a dalších nespravedlivě vězněných by se v mnoha případech nemohlo povést nebýt hnutí Amnesty a všech dárců i dobrovolníků. Přidejte se k nám a společně zachraňme další nespravedlivě vězněné a pronásledované. Darujte dobro ještě dnes, prosím. Děkujeme za pomoc.

 

Aktuální petice

  Egypt

Vězněnou právničku nesmí navštívit rodina ani právník. Pomůžete?

Vedení ženské věznice al-Qanater nepovolilo 61leté Hodě Abdelmoniemové, právničce v oblasti lidských práv vězněné pouze kvůli své práci a dalším lidskoprávním aktivitám, žádnou návštěvu nebo jinou formu kontaktu s rodinou a právníky od jejího zadržení v listopadu 2018.

 

Aktuální počet podpisů: 3325 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...