Hledáme novou osobnost do čela Amnesty

Článek

Inzeráty publikován 9.2.2023

Amnesty International hledá nového ředitele/novou ředitelku

Amnesty International Česká republika, dynamická a rostoucí součást největší lidskoprávní organizace na světě, hledá nového lídra/lídryni, ředitele/ředitelku pobočky. Ředitel/ka zodpovídá za chod kanceláře (cca 15 FTE), odpovídá správní radě a tím i členům a členkám hnutí.

Hledáme osobnostně zralého lídra/lídryni, osobnost otevřenou a motivující, která to umí s lidmi. Osobnost poskytující důvěru, podporu, rozvíjející své zapálené spolupracovníky, ale také mající jasnou vizi pro organizaci a chuť věci zlepšovat.

Česká Amnesty je od roku 2018 finančně nezávislou sekcí v celosvětové sítě Amnesty International – máme tak před sebou výzvu, a to udržet stabilitu organizace a dále růst. K tomu potřebujeme vůdčí osobnost, která bude mít finance i rozvoj kanceláře pod kontrolou. Zároveň hledáme ředitele/ředitelku, který/á bude sledovat aktuální vývoj lidských práv, a to v České republice, regionu střední Evropy i v rámci celospolečenských výzev a bude na ně, s podporou odborníků Amnesty reagovat, a to v souladu s Amnesty strategií, ale i kapacitami a možnostmi české kanceláře.

V loňském roce zároveň celosvětové hnutí schválilo globální strategii pro následujících 8 let, kterou je třeba, společně s nově vzniklou českou strategií, uvést v život a posunout nás blíže k naplnění naší vize. Ředitel/ka je zodpovědný/á za (spolu)vytváření efektivního a spokojeného týmu zaměstnanců, který se opírá o spolupráci s hnutím aktivistů a aktivistek a desítek dobrovolníků z celé ČR, dále za sestavení, implementaci a vyhodnocení strategie, operačních plánů a rozpočtu organizace.

Profil ideálního kandidáta/kandidátky

·       Souznění s vizí organizace a zájem organizaci dále rozvíjet

·       Empatická, otevřená a zralá osobnost

·       Dynamický/á a komunikativní

·       Zkušený/á, samostatný/á lídr/lídryně s přirozenými vůdčími schopnostmi

·       Výborná znalost anglického jazyka

·       Orientace v tématice lidských práv podmínkou, expertíza výhodou

·       Zkušenost s neziskovým sektorem a dobrovolnickou činností výhodou

·       Ochota a zájem cestovat po světe a regionech ČR

Náplň práce

·       Řízení kanceláře v Praze a Brně,

·       Vedení, motivace zaměstnanců a zaměstnankyň, péče o ně a o jejich rozvoj

·       Tvorba a dohlížení nad plněním ročních plánů a strategie organizace

·       Reprezentace Amnesty International a jejích hodnot

·       Zodpovědnost za finanční stav organizace a další rozvoj organizace

·       Spolupráce s mezinárodním sekretariátem

·       Komunikace se správní radou a se členkami a členy hnutí

Co nabízíme

·       Smysluplnou a kreativní práci v přátelském týmu lidí se stejnými hodnotami

·       Práci na plný úvazek

·       Flexibilní pracovní dobu a home office, sick days, až dva týdny dovolené navíc

·       Možnost osobního a profesního rozvoje

·       Neformální vztahy a prostředí

·       Pestrou činnost i spolupracovníky, se kterými budete směřovat ke stejnému cíli

·       Uplatnění v největší mezinárodní lidskoprávní organizaci působící ve 150 zemích světa už od roku 1961

·       Pracovní telefon a notebook

·       Potenciál měnit svět

O výsledcích prvního kola výběrového řízení (po posouzení CV a motivačních dopisů) vás budeme informovat nejpozději do 10. března

Nástup duben nebo květen 2023 nebo dle dohody

V případě zájmu zašlete Váš životopis a motivační dopis v českém i anglickém jazyce na adresu vyberoverizeni@amnesty.cz nejpozději do 26. března 2023. Zasláním motivačního dopisu a životopisu projevujete souhlas Amnesty International Česká republika, z.s. se zpracováním poskytnutých osobních údajů pro účely výběrového řízení.

Aktuální petice

Česká republika

Amnesty vyzývá vládu a parlament: Zpřísněte zbraňovou legislativu v České republice!

Když střelné zbraně skončí v nezodpovědných rukou, může to znamenat katastrofu. České zákony, které regulují získávání zbraní, jsou přesto jedny z nejmírnějších v Evropě. V ČR se za posledních patnáct let odehrály již čtyři masové střelby, a je proto nejvyšší čas, aby se zákonodárci a zákonodárkyně zabývali tím, kdo má přístup ke zbraním a za jakých podmínek. Zatím je tato debata vedena převážně směrem k deregulaci nabývání a držení zbraní. Podepište petici a pojďte to změnit!

Aktuální počet podpisů: 244 Náš cíl: 5000

Podepíšu