© Getty Images

Marčenkovo odvolání proti pokutě bylo zamítnuto

  Článek

Oleksandr Marčenko je Ukrajinec unesený, odsouzený a uvězněný ruskými úřady. Byla mu udělena pokuta za „znevážení ruských ozbrojených sil“, proti které se odvolal, ale soud odvolání zamítl.

Oleksandr Marčenko je Ukrajinec, který byl v prosinci 2018 unesen v Rusku a následně odsouzen za vynucené „přiznání“ k deseti letům vězení. Je s ním špatně zacházeno, nemá přístup k lékařské péči a bylo mu uděleno několik neoprávněných disciplinárních trestů. V prosinci 2022 mu byla uložena pokuta ve výši 30 tisíc rublů za přestupek „znevážení ruských ozbrojených sil“. Marčenko se proti pokutě odvolal. Správní soud v Burjatsku 7. února 2023 toto odvolání zamítl. Marčenko se chce odvolat i proti tomuto rozhodnutí. 

Po rozhodnutí soudu byl Marčenko umístěn na samotku na dobu šesti měsíců. Není mu dovolen kontakt se svou partnerkou. Dne 17. února byl převezen do trestanecké kolonie FKU IK-2 v hlavním městě Burjatska Ulan-Ude.

Aktuální petice

  Rusko

Napsala článek, vyhrožují jí smrtí, podpořte novinářku svým podpisem

V dubnu 2020 zveřejnil Ramzan Kadyrov, prezident Čečenské republiky na Instagramu video, ve kterém vyhrožuje smrtí ruské novinářce Jeleně Milašinové.

 

Aktuální počet podpisů: 4058 Náš cíl: 4500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...