© Amnesty International

Oslavte Prague Pride s Amnesty! Přijďte na lidskoprávní debatu či workshop

  Článek

LGBTI publikován 6.8.2024

Připojte se k Amnesty na letošním Prague Pridu! V tomto roce chceme připomenout, že Pride vznikl především jako protest za rovnost a práva LGBTI+ lidí. A proto vás zveme hned na několik akcí.

Pride jako oslava, ale i protest (Mezinárodní debata) 

Zajímá vás, jak probíhají Pride průvody v zemích, kde jsou zakázány? A jaká je každodenní realita tamních LGBTI+ lidí? Pak dorazte na jedinečnou debatu s mezinárodními hosty a hostkami z Polska a Ruska!  
  
Pozvání do debaty přijala kampaňová specialistka polské Amnesty Joanna Rostkowska a ruský právník Maxim Oleničev. Moderovat bude redaktorka Deníku N Dominika Píhová. Těšíme se vás 8. srpna 2024 v 17:00 v Pride Housu.

Protestuj jako král*ovna (Workshop) 

Zveme vás také na nový workshop o právu na protest. Dozvíte se, jak efektivně protestovat, jak uspořádat bojkot, petici, podnět úřadům či občanskou neposlušnost a co měly společného úspěšné světové protesty. Workshop se koná 9. srpna od 17:00 v Pride Life. 

Sobotní Pride průvod 

Pride průvod je vrcholem celého Pride weeku a Amnesty v něm rozhodně nebude chybět. Připojte se k nám v průvodu v sobotu 10. srpna a ukažme společně světu, že queer práva jsou lidská práva! 

Stánkování na Letné  

Přidat se k nám můžete 10. srpna také na našem letenském stánku. Na místě budeme návštěvnictvu nabízet queer lidskoprávní petice a prodávat drobný merch. Pokud nám budete chtít pomoct, vyplňte prosím dobrovolnický formulář


Aktuální petice

  Polsko

Zákony musí chránit polskou LGBTI+ komunitu před násilím!

Polská vláda stále nepodnikla adekvátní kroky k ochraně LGBTI+ osob. V říjnu 2022 Jarosław Kaczyński, předseda strany Právo a spravedlnost (PiS) během projevu pronesl, že se v duhových rodinách s dětmi zachází jako se psy nebo kočkami.

 

Aktuální počet podpisů: 2984 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...