© Robert Nzaou-Kissolo

Dobrá zpráva: konžská ministryně nařídila pozastavení činnosti společnosti Metssa Congo

  Článek

  Demokratická republika Kongo publikován 27.8.2024

Pár týdnů po spuštění kampaně Amnesty na podporu obyvatel Vindoulou nařídila konžská ministryně životního prostředí úplné pozastavení činnosti společnosti Metssa Congo kvůli závažným rizikům pro zdraví a životní prostředí, které továrna na recyklaci baterií představuje lidi žijící v blízkosti továrny.

Kvůli znečištěnému prostředí z továrny, jež se specializuje na recyklaci použitých baterií a průmyslových výrobků obsahujících olovo a hliník, trápí obyvatele města Vindoulou v Republice Kongo dlouhodobě řada zdravotních problémů, včetně bolestí hlavy, žaludku a dýchacích cest. Továrna se navíc nachází pouhých 50 metrů od místní školy.

Aktuální petice

  Demokratická republika Kongo

Zastaňte se obyvatel města Vindoulou a pomozte jim začít dýchat lepší vzduch

Obyvatele města Vindoulou v Republice Kongo dlouhodobě trápí řada zdravotních problémů. Kvůli znečištěnému ovzduší trpí častými bolestmi hlavy, žaludku a dýchacích cest. Jejich potíže má na svědomí továrna firmy Metssa Congo, jež se specializuje na recyklaci použitých baterií a průmyslových výrobků obsahujících olovo a hliník a již mnoho let denně do ovzduší v okolí domů obyvatel Vindoulou vypouští toxický kouř. Továrna, z níž ve dne i v noci vychází černé, zapáchající zplodiny, se navíc nachází pouhých 50 metrů od místní školy. Aktuálně k případu: konžská ministryně nařídila až do odvolání pozastavení činnosti společnosti Metssa Congo.

 

Aktuální počet podpisů: 75 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...