© Za snadné dárcovství

Česká Amnesty se připojuje k Měsíci dobročinné závěti s motem: „Pomáhám za života, budu i po něm.“

  Článek

publikován 13.9.2024

Už po jedenácté se letos uskuteční Měsíc dobročinné závěti. Pořádá ho Koalice za snadné dárcovství, jejímž jsme členem. Smyslem Měsíce je poděkovat všem dárcům a dárkyním, kteří mysleli na podporu dobré věci ve své poslední vůli, a celkové zvedání tématu darování ze závěti.

Kampaň k Měsíci dobročinné závěti startuje již dnes, tedy tradičně 13. 9. na Mezinárodní den závětí. Koalice Za snadné dárcovství, která zahrnuje 44 členských organizací, bude v médiích ukazovat možnosti, jak mohou lidé podpořit dobrou věc i po své smrti. Díky dárcům získaly organizace v minulých letech prostředky a hmotné dary v hodnotě přesahující 400 milionů korun.  

I když česká populace patří co do četnosti odkazů mezi méně aktivní, dary ze závěti u nás pomáhají k realizaci řady důležitých projektů organizací jako jsou Člověk v tísni, Lékaři bez hranic, Výbor dobré vůle Olgy Havlové a dalších. Za českou Amnesty na svého prvního dárce ze závěti teprve čekáme.  

„Pevně věřím, že jsou v Česku lidé, kterým bude dávat smysl zahrnout Amnesty do své poslední vůle. Jako hnutí máme velkou sílu a hájení lidských práv pro nás bude vždy na prvním místě, dnes i za dalších 50 let. Navíc můžeme čerpat skvělou podporu a know how od poboček ve Velké Británii, Kanadě či v USA, kde jsou dary ze závěti již běžné. Globálně nám přinášejí dary ze závětí 13 % celkových příjmů,“ říká Barbora Kardová, koordinátorka péče o významné dárce AI ČR.  

Všechny důležité informace, včetně průvodce darováním či konkrétních příběhů dárců, najdete nyní na www.zavetpomaha.cz

Aktuální petice

  Írán

Její sourozence tajně popravili, ona je už dvanáct let ve vězení. Pomůžete?

Íránka Maryam Akbari Monfaredová je již téměř dvanáct let nespravedlivě vězněna pouze kvůli svému kontaktu s příbuznými v zahraničí, již jsou členy exilové opoziční organizace Lidoví mudžahedínové. Dne 10. března 2021 byla převezena z věznice Evin v Teheránu do věznice v provincii Semnan, vzdálené přes 200 km od její rodiny, což je v rozporu jak s mezinárodním, tak íránským právem. Od června 2021 ji ve vězení nesmí rodina navštěvovat.

 

Aktuální počet podpisů: 2873 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...