© Private

Padl trest pro indonéské rybáře: Dva měsíce vězení se čtyřměsíčním odkladem

Článek

Byznys a lidská práva   Indonésie publikován 24.9.2024

Dne 5. září 2024 okresní soud v Stabatu v provincii Langkat odsoudil Ilhama Mahmudiho a Taufika ke dvěma měsícům vězení s podmíněným odkladem na čtyři měsíce.

Pokud se tedy během následujících čtyř měsíců nedopustí žádného trestného činu, zůstanou oba rybáři na svobodě. Případ i nadále sledujeme, protože je možné, že státní zástupce podá proti rozsudku odvolání.

Ilham Mahmudi a Taufik jsou rybáři pocházející ze Severní Sumatry v Indonésii. Oba byli obviněni a odsouzeni pouze kvůli snaze zachránit svou vesnici před zaplavením.

Obviněni byli z údajné účasti na skupinovém násilí a poškozování majetku během protestu proti záboru chráněného mangrovového lesa, který je klíčový pro ochranu jejich komunity před erozí a na jehož místě chce soukromá firma zřídit palmovou plantáž. Jednalo se o demolici přístřešku na bagr a poškození domku spojeného se záborovými aktivitami.

Aktuální petice

Indonésie

Indonéským rybářům hrozilo až pět let za mřížemi. Nakonec dostali podmíněné tresty. Tato petice již není aktivní

Ilham Mahmudi a Taufik, dva rybáři pocházející ze Severní Sumatry v Indonésii, kteří byli souzeni za snahu zachránit svou vesnici před zaplavením. Oba byli obviněni z účasti na skupinovém násilí a poškozování majetku během protestu proti záboru chráněného mangrovového lesa, který je klíčový pro ochranu jejich komunity před erozí a na jehož místě chce soukromá firma zřídit palmovou plantáž. V září 2024 je soud odsoudil ke dvěma měsícům vězení s podmíněným odkladem na čtyři měsíce.

Aktuální počet podpisů: 13 Náš cíl: 2000

Podepíšu