Prohledávat obsah

nalezeno 4263 výsledků:

Článek publikován 19.8.2019

Kuba: Svoboda nadále v nedohlednu

„Jsme kontinuita“ hlásá prezident Miguel Díaz-Canel. Co ale představuje „kontinuita“ v kontextu lidských práv? Lepší snad ani nevědět...

Případ publikován 19.8.2019

V Moskvě jde o víc než o volby, jde o základní lidská práva!

Už několik týdnů v Moskvě lidé protestují kvůli vyřazení opozičních kandidátů z blížících se komunálních voleb. Na některých demonstracích policisté proti pokojným demonstrantům tvrdě zasáhli. Brutálně bili účastníky protestů obušky. Desítky z nich utrpěly těžká zranění. Přes dva tisíce lidí skončilo ve vězení.

Případ publikován 16.8.2019

Íránský právník bránil lidská práva, dostal 29 let a 111 ran bičem

Íránský právník Amirsalar Davoudi byl odsouzen k 29,5 letům vězení a 111 ranám bičem za svou práci v oblasti lidských práv. Ve vazbě byl vyslýchán bez přítomnosti advokáta. Odsouzen byl v nepřítomnosti. Trest si odpykává v nechvalně proslulém vězení Evin.

Článek publikován 12.8.2019

DOBROVOLNÍK V LIDSKOPRÁVNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.

Článek publikován 12.8.2019

Írán: 100 ran bičem za pití alkoholu a "urážku symbolů islámu“

Hnutí Amnesty kritizuje bičování kurdského zpěváka a vězně svědomí Peymana Mirzazadeha, které odhaluje strašlivou brutalitu íránského soudního systému.

Blog publikován 12.8.2019

Global Assembly 2019 - Přesně to, co jsme všichni potřebovali

Komentář předsedy správní rady české Amnesty ke globálnímu setkání zástupců hnutí v JAR

Blog publikován 12.8.2019

Chtěl očernit Amnesty, spustil tím však vlnu podpory

Česká pobočka lidskoprávního hnutí Amnesty zaznamenala na svém facebookovém profilu nezvyklou situaci. Na jeden z řady útočných komentářů začali lidé reagovat po svém. Místo hádky s autorem útočného komentáře, začali na bankovní účet hnutí "na truc" zasílat své finanční dary.

1138139140141142143144145146147148149150427

Díky za upozornění...