Prohledávat obsah

LUI: 60% lidí z Česka je pro svatby leseb a gayů

Článek publikován 21.1.2019

Homosexuálům v Čečensku hrozí mučení a smrt, nejméně dva lidé zemřeli

Od konce prosince policie v Čečensku zadržela a mučila minimálně čtyřicet osob podezřelých z homosexuality, nejméně dva lidé byli údajně umučeni k smrti.

Případ publikován 21.1.2019

Homosexuálům v Čečensku hrozí mučení a smrt, nejméně dva lidé zemřeli

Článek publikován 16.1.2019

Inkluze je o tom, aby každé dítě maximálně využilo svůj potenciál, říká romský pedagog

Je jedním z desítek Romů, kteří se rozhodli aktivně zasahovat do dění ve svém městě a vstoupili do komunální politiky. Co obnáší práce opozičního zastupitele, jsme tentokrát nechali stranou, protože Marian Dancso je zároveň jedním z mála romských pedagogů – přes 17 let působí na základní škole v litvínovském Janově. Vystudoval Střední školu lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně, obor se zaměřením na námořní dopravu a ekonomii. Absolvoval sociální pedagogiku na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, dokončuje magisterské studium. 17 let působí na ZŠ Litvínov-Janov, nyní jako učitel německého a anglického jazyka a informatiky. Čtvrté volební období byl zvolen zastupitelem Lomu, je prvním místopředsedou politického hnutí Občané městu, město Občanům (OMMO).

Případ publikován 14.1.2019

Ázerbájdžán: Dalších sedm let nespravedlivě ve vězení? Děkuji, nechci!

Mehman Husejnov je známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu, ve svých článcích se často věnoval údajné korupci vysokých státních úředníků. V roce 2017 ho soud v Baku nespravedlivě odsoudil ke dvěma letům vězení. Tři měsíce před vypršením novinářova trestu vznesly ázerbájdžánské orgány proti Husejnovovi další obvinění.

Článek publikován 11.1.2019

Trest potvrzen odvolacím soudem

V pátek 11. ledna byl dle informací z médií odvolacím soudem potvrzen rozsudek 7 let vězení pro oba novináře. Podepisujte dál petici! Zjišťujeme podrobnosti.

Článek publikován 11.1.2019

Johan Teterissa je volný