Migrace - novinky, články, aktuality

zpět na stránku o migraci

Článek publikován 23.4.2015

Proč Evropská unie bojuje s migranty?

Článek publikován 22.4.2015

Amnesty International: Plán na záchranu životů uprchlíků a migrantů ve Středozemním moři

Amnesty vyzývá evropské vlády, aby okamžitě jednaly v souvislosti se současnou humanitární krizí na hranicích Evropy.

Případ publikován 20.4.2015

Zastavme utrpení a umírání lidí na evropských hranicích!

Každým rokem jsou miliony lidí po celém světě nuceny opustit své domovy v důsledku válečných konfliktů, pronásledování či chudoby. Pouze malá část z nich hledá útočiště a možnost lepšího života v zemích Evropské unie. Ve státech EU však roste odhodlání nepustit tyto lidi za své hranice. V průběhu několika posledních let byly k tomuto účelu vybudovány zdi, skutečné i neviditelné, které ještě zvýšily riziko pro ty, kteří jsou v natolik zoufalé situaci, že se přesto vydají na velmi nebezpečnou cestu do Evropy. Každým rokem umírají při pokusu dosáhnout evropských břehů stovky lidí. Nespočet dalších je násilně navrácen zpět - za hranice EU nebo uvízne v sousedních zemích, ve kterých nejsou dodržována jejich práva. Stránka kampaně SOS Europe

Článek   Úspěch publikován 14.1.2015

Česká republika přijme 15 syrských dětí s rodinami z Jordánska

Případ publikován 5.1.2015

Support Syrian refugees

The conflict in Syria has sparked one of the greatest humanitarian crisis today. At the same time, it has launched the largest refugee wave since the Rwandan genocide. 2.5 million people - one in ten Syrians - has fled the country. Half of them are children, and they need our help. They need to find a safe haven in Europe.

Článek publikován 18.12.2014

Amnesty zve na demonstraci před Úřad vlády ČR

Článek publikován 16.12.2014

Musí syrské děti čekat na svého Wintona?

Na Mezinárodní den migrantů 18. prosince demonstrovaly v Praze a Brně stovky lidí. Vyzývaly českou vládu k přijetí Syřanů.

13233343536373839404142434445

Díky za upozornění...