Urgentní akce

Amnesty International sleduje případy lidí, kteří jsou pronásledováni, nespravedlivě vězněni nebo v přímém ohrožení života. Petice, urgentní akce a tlak na vládní představitele vedou k jejich propuštění nebo zlepšení podmínek. Můžeme iniciovat vyšetřování v případech, které místní úřady dosud ignorovaly. Výjimkou nejsou ani situace, kdy daná země začne na náš podnět problém řešit systematicky a jeden případ tak ovlivní tisíce dalších. Každý třetí případ, na kterém Amnesty pracuje, končí úspěchem.

Urgentní
akce

© Amnesty International

Ekvádor
Dívka z Ekvádoru kvůli svým aktivitám na ochranu přírody čelí výhrůžkám. Zastaňte se jí podpisem petice
Více informací...

Připojit se k petici:

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle zásad o ochraně a zpracování osobních údajů Adresátům petice zasíláme pouze křestní jméno a první písmeno příjmení signatářů, bez jakýchkoliv kontaktních údajů.

Celé znění on-line petice, kterou posíláme adresátům.

Adresáti

• Generální prokurátorka, Diana Salazar

Požadujeme

• Nezávislé prošetření útoku proti Leonele Moncayo a její rodině.
  • Postavení odpovědných osob před spravedlivý soud.
  • Zajištění dostatečné ochrany pro dětské obránce lidských práv a klimatu.

nalezeno 482 výsledků:

Případ publikován 21.6.2010

3 roky vězení a zákaz advokátní praxe za lidskoprávní činnost

Muhannad al-Hassání byl trestním soudem v Damašku v roce 2009 po netransparentním procesu odsouzen na 3 roky vězení za svou lidskoprávní činnost. Syrská advokátní komora mu navíc zakázala doživotně vykonávat advokátní praxi. Al-Hassání je zakladatelem organizace Sawasiyah, která monitoruje a publikuje případy porušování lidských práv syrskými úřady. Jako právní zástupce rovněž obhajoval řadu politických vězňů a vězňů svědomí.

Případ publikován 1.2.2008

Na 10 let do vězení za e-mail do zahraničí

Š´ Tchao, novinář deníku Dangdai Shang Bao, si odpykává desetiletý trest vězení. V roce 2004 byl zatčen kvůli e-mailu, který poslal do zahraničí. Popsal v něm instrukce čínské vlády, jakým způsobem mají novináři psát o 15. výročí zásahu na náměstí Tchien-an-men. Čínské úřady ho za to obvinily z „vyzrazení státního tajemství do zahraničí“.

14243444546474849

Díky za upozornění...